Restauracja

Znakomity wybór dań z kuchni polskiej i europejskiej zaspokoi nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Restauracja i winiarnia czynna
od poniedziałku do piątku 13:00-22:00
w soboty i niedziele 11:00-22:00

Wybrane menu z naszej karty

Dania regionalne

Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą 30,00 zł
Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną 25,00 zł
Żurek śląski z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami 11,00 zł
Pstrąg królewski serwowany z frytkami i bukietem sałat 27,00 zł
Rarytas z kaczki z kluskami i modrą kapustą 33,00 zł

Przystawki

Pierożki nadziane kaczką podane z konfiturą wiśniową 18,00 zł
Tatar wołowy podwędzany z żółtkiem i cebulką 24,00 zł
Łosoś na kruchym ciastku z musem z fenkuła i koperkiem 20,00 zł

Zupy

Bulion mięsny z lanymi kluskami i ozorkiem wołowym 10,00 zł
Zupa z grzybów leśnych z wędzoną śmietaną i kaszą pęczak 10,00 zł
Krem z pomidorów z dodatkiem serka mascarpone i bazylią 10,00 zł

Dania główne

Skoczki z królika z ziemniaczanym au gratin i sosem rozmarynowym 30,00 zł
Schab z dzika serwowany z puree, pieczonym fenkułem i sosem jałowcowym 45,00 zł
Polędwiczki sous vide w sosie rokpol z kopytkami 25,00 zł
Cielęcina w sosie kurkowym z ziemniakiem truflowym z mini marchewką i ogórkiem zielonym 30,00 zł
Halibut z masłem ziołowym na dzikim ryżu i chipsem z batata 32,00 zł
Okoń z kaszą pęczak z zielonym groszkiem, podgrzybkiem w sosie porowym 35,00 zł

Makarony

Pappardelle z kaczką i zielonym pesto 20,00 zł
Linguini z krewetkami królewskimi i czosnkiem 22,00 zł

Sałatki

Sałatka Cezar z kawałkami kurczaka i boczku oraz grzankami 20,00 zł
Cukinia faszerowana z dodatkiem rukoli i prażonych pestek dyni 20,00 zł

Desery

Francuska babeczka serwowana z lodami truskawkowymi i bananowymi 12,00 zł
Foundant czekoladowy z lodami waniliowymi w musie malinowym i pianką migdałową 15,00 zł
Creme Brulee marchewkowy z musem jabłkowym i lodami bananowymi 15,00 zł

Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.